Tips 13

Tips 13 er en spilform inden for sportsbetting, som typisk er tilgængelig i Danmark . Det er en form for væddemål, hvor man skal gætte udfaldet af 13 fodboldkampe, der er udvalgt af spiludbyderen Danske Spil, som står bag spillet.

Hvordan spiller man Tips 13?

For at spille Tips 13 skal man vælge et udfald for hver af de 13 kampe, som kan være enten 1 (hjemmesejr), X (uafgjort) eller 2 (udeholdet vinder). Man kan vælge at spille på et fast system, hvor man fx spiller på alle 3 udfald for hver kamp, eller man kan vælge at lave sit eget system, hvor man spiller på færre udfald pr. kamp for at øge sin gevinstmulighed.

Præmien for at ramme alle 13 kampe korrekt afhænger af antallet af spillere, der også rammer alle kampe korrekt. Hvis der kun er én vinder, er præmien typisk meget høj, men hvis der er flere vindere, deles præmien mellem dem.

Systemer når du spiller tip 13

Der findes flere systemspil i forbindelse med tips 13. Vi vil dog nøjes med at kigge på de mest simple, demlig helgardierng og halvgardering.

Helgardinger: referere til en strategi, hvor man vælger flere mulige udfald for én kamp for at øge chancerne for at vinde. Dette kan gøres ved at vælge flere krydser (X) eller tegn 1 og 2 for den samme kamp. Helgardering bruges til at minimere risikoen for tab ved at dække flere resultater. Det kan dog også reducere den potentielle gevinst, da man dækker flere udfald.

Halvgarderinger: betyder, at man vælger at dække to mulige udfald for én kamp i stedet for kun ét udfald. Det betyder, at man dækker både hjemmeholdet og udeholdet, men ikke krydset (X).

Det kan øge chancerne for at vinde, men på samme tid reducerer det også den potentielle gevinst, da man dækker færre udfald end ved helgardering. Halvgardering er en populær strategi blandt spillere, der ønsker at balancere risikoen for tab og potentielle gevinster.

Historien bag tips 13

Tips 13 er en form for sportsbetting, der oprindeligt blev opfundet i England tilbage i 1920’erne. Dengang hed spillet “The Football Pools” og blev spillet på papirark, hvor spillere skulle krydse af for deres valgte resultater af 12-15 forskellige fodboldkampe.

Spillet blev populært blandt den engelske arbejderklasse, da det gav dem mulighed for at drømme om en stor gevinst for blot et lille beløb. I 1934 blev spillet omdøbt til “The Littlewoods Pools” efter en af de mest succesfulde spiludbydere, der stadig eksisterer i dag.

Tips 13 blev senere introduceret i Danmark af Danske Spil i 1949, hvor det hurtigt blev populært blandt danskerne. I dag er det stadig en af de mest populære former for sportsbetting i Danmark og spilles ugentligt af mange mennesker.

spil ansvarligt Spil ansvarligt - © Copyright - Betting sider